Fetaost fyllda färsbiffar med tzatziki.

Nu har vi varit duktiga och lagat massa mat=)

Idag har vi gjort Fetaost fyllda färsbiffar. Detta är lite av en specialitet som jag är riktigt duktig på.
Tyvärr hade jag ingen  lammfärs så det fick bli vanlig färs. Det funkar till alla möjliga olika färs sorter.

jag hade idag.

ca 600g bland färs
2,5dl grädde
1st liten fetaost
2st ägg
ströbröd.
oxfond


blanda äggen och färsen till en smet.
tillsätt lite oxfond (ca en halv matsked), och ca 1 dl grädde.
blanda och rör om.
Salt, peppar och de kryddor ni vill ha. jag använde aromat, honungsblandning, basilika och ett halvt kryddmått ingefära.
blanda och rör om.
tillsätt sist osten och strö på en nypa eller två ströbröd och blanda om det hela. det gör inget om osten krossas för smaken sitter ju fortfarande kvar i biffarna =)


Ett tips är faktiskt att blanda med händerna för det är aningen enklare.

Sätt på stekplattan och häll i lite olja samt smör. (jag hade oliv olja men jag vet att det finns en del som inte tycker om det så det går lika bra med raps eller matlagnings olja.)
när smöret smält är det bara att göra bollar av färsen i händerna, platta ut dem och lägga dem i stekpannan.


Stek tiden är varierande beroende på storleken på biffarna. så gå lite på känn det är absolut lättast istället för att jag skall ge er en tid och det blir torrt eller för lite stekt =)

Tzatziki

För att göra tzatziki behöver ni yoghurt, Gurka och vitlök.
Det är über enkelt.
riv gurkan och blanda ner den i yoghurten. Pressa vitlöken och blanda ner den också.
Salt och peppar. rör om och sedan är den klar.



Till detta kan man servera kokt potatis och sallad.



Ett sista tips jag har är att om ni inte vill ha tzatziki till utan vill göra en sås så använd gärna stekspadet som blir efter biffarna... Detta är en super god grund till en sås. tillsätt potatis vatten, sila av och sedan red den i en ny kastrull.... färdigt =)

Hur man reder såser kommer vid ett annat tillfälle...

Smaklig måltid önskar Jag.

Cheers

Chips gratäng.

Jaha ja.... nu har jag testat ett nytt recept som jag aldrig tidigare provat..
Min bedömning om detta receptet är 2,5/5 men jag vet allt hur man skall kunna göra den godare så den iaf sträcker sig upp till 4/5 =)

Chipslåda med köttfärs

För 4-5 pers

Går även att göra med fläskfilé, istället för köttfärs.

Ingredienser

300 g räfflade, lättsaltade chips
500 g köttfärs
1 påse riven ost

Sås:
50 g smör
5 msk mjöl
3 dl grädde
3 dl mjölk
1 köttbuljong (eller egna kryddor)
Salt
Peppar


Gör så här

Smöra en ugnsform och värm ugnen till 175 grader.
Fräs köttfärsen.
Smält smöret för såsen i en kastrull. Rör ut smöret med mjölet. Vispa i grädden och mjölken och tillsätt kryddorna. Om man vill kan man röra i lite av den rivna osten.
Vispa såsen tills den har lagom fast konsistens.

Häll halva chipspåsen i ugnsformen, sen sås, köttfärs, chips, köttfärs och sist sås. Strö över osten.

Gratinera i ca 10 minuter och servera med grönsallad.
_____________________________________________________________________________________
Det som skall tillägas här är.
Färska champinjoner, Paprika och om man vill cocktail tomater. Man kan även ha lite färsk basilika eller Timjan =P

Betyget från de som smakade va att det var jätte gott men jag är ju en aning kritisk mot min egen matlagning hahaha....

Jaja. Gratis mat åt två av gubbarna på jobbet =)

Cheers

Innan den åker in i ugnen.

Färdig.

Dagen vi va i danmark

Hejsan hopsan... Vi va i danmark igår jag och Gurk...
Fick köpt en massa och det va nice :)



det var kanska lugnt på båten.... Och vi spelade ine så mycket =) vann 600 samanlagt...
Gurk var riktigt nöjd över att få dricka igen =)


Nr  vi kom hem så fick vi skjuts av Lisa hem med grejerma och sen bar det av till Biskop på födelsedags kalas.
Hade en riktigt bra dag all in all måste jag säga och även om jag var hemma strax efter tolv (snorfull).



Nu skall jag ta och prata med min flicka....

Cheers

Smoothie!

Så en Morgon som denna gick jag upp med tuppen och knatade ner till affären för att inhandla mina ingredienser till min morgon smoothie.. =)

Denna morgonen har vi Hallon och passionsfrukt i den.

Jag vet inte riktigt hur man skall beskriva händelseförloppet för att det är så enkelt...

Idag hade jag drygt 7dl vanilj yoghurt, 1 passionsfrukt och 1,5 näve hallon samt en skedsudd vanij socker.
Blanda detta i en mixer och smaka av...

Simpelt och snabbt =)

Morgon stund med smootie i mun.


Cheers

Vad skall man göra...

Nu kommer frågan... Vad skall man göra för spektakulärt till mat imorn då?
Förmodligen blir det potatis och köttfärs gratäng tror jag men man vet ju aldrig..... hmmm detta får funderas på tills jag kommer hem ikväll.....

Cheers!!!

Tips!

Hej hej hallå på er alla där ute i internet djungeln...
Jag har ett litet förslag att komma med....
Om ni har något recept som ni funderar på att göra men inte vågar så kan jag testa det och komma med kommentarer om det.... + och - eller hur man eventuelt kan ändra på det för att göra det godare=)....
Maila gärna recepten till mig på [email protected]

en liten idé som jag fick under arbetsdagen idag =)

Cheers

"Come over to the dark side we have cookies"

PAJ PAJ PAJ!!!

Nej nu jävlar slår vi klackarna i taket och bakar paj!!!
Jag kan nog inte förklara hur nervös jag varit inför denna resa men med hjälp av min flicka så har jag tagit mig igenom denna pers....

150g smör
ca 3 dl mjöl två matskedar vatten.
sätt ugnen på 225grader
Knåda ihop till en deg och är den för kletig så är det bara att hälla i lite mer mjöl... va lite försiktig så det inte blir för mycket bara.

när degen är klar är det bara att hysta in den i kylen i ca 30 min... (Man hinner även ner i tvättstugan en vända =P)

Ta ut degen och "kavla" ut den i pajformen.

Sätt in pajdegen i ugnen.

Medans den ligger i ugnen så börjar du skära och hacka det du vill ha i.
Jag hade.

3st Champinjoner
1st paprika
runt ett dussin cocktail tomater
ett paket god skinka
lite purjo
ett litet paket feta ost.

När det är färdig hackat är det bara att fylla pajen med ingredienserna.

Vispa ihop 3 ägg. tillsätt riven ost (jag tog arlas färdiga 150g) och 5 dl grädde.
Krydda med salt och peppar samt valfri krydda.
Häll det över pajen och sen är det bara att skicka in den i ugnen i ca 15-25 min... kolla av då och då så att den inte bränns vid.

Ingredienserna


Pajen efter första vändan i ugnen


Innan den skall in i ugnen andra ggn


Färdig


Så sjukt god den blev. och stoltheten i min kropp spricker snart över denna lyckade pajen!
Tack älskling för hjälpen.

Cheers

Morgons matlagning

God måndags morgon =)
Nu har vi gjort lite frukost och sallad till dagen lunchlåda =)
Tänkte att ni kanske skulle ta er tid för en sådan här lite lyxig frukost =) hehehe
Cheers!!!
Fukosten

Salladen.

Bacon inlindad Fläskfilé med Gratäng.

Så då. Igår gjorde jag en bacon inlindad fläskfilé till middag som jag bjöd Håkan och Gustav på.
Till detta hade jag en Potatisgratäng och lite champinjoner och Paprika.

Börja med Potatis gratängen.
Skala och skiva upp potatisen... Tag tog runt en 8-10 potatisar... hyfsat små, hade inga stora.
(tips är att om du inte är så snabb på skalning att lägga de färdig skalade i en bunke med kallt vatten... då blir det inte bruna och fula.
Smöra en form så att det inte fastnar allt för mycket (detta glömde jag:P)
lägg i potatisen i formen. Pressa ner antalet vitlöksklyftor du själv vill ha... Jag tog 4 st.
häll i 5dl Vispgrädde och täck översta lagret med valfri ost.
in i ungnen 225 Grader. Ca 40 min

Före




Efter



Fläskfilén är bus enkel. Jag skulle igentligen fyllt den med Philadelpia ost men glömde helt bort den.
Så jag gjorde en helt vanlig.
Jag började med att olja in den lite så att krydder fastar på den.
Sen kryddade jag den med, Salt, Peppar, Aromat och lite Chili.
Sen är det bara att börja linda in den.
På en plåt med papper på och sen in i ungnen. Bara att sätta den ovanför Potatis gratängen ca 30 min så borde den bli perfekt.

Jag la några champinjoner och paprika bitar vid sidan om som fick gotta in sig i smör och bacon fett.... Himelsk gott.
Men dessa får du ta ut före de andra. men lägg in det i alu folié så blir de kanoners =)





Ta ur svampen och paprikan.


Helt färdig.


Generellt brukar jag alltid ha sås till min mat men denna gången skippade jag det.
Citat -"Men det blir ju kaka på kaka" :P

Jaja enjoy denna extremt lätta maträtt.

Lätt och gott =)

Cheers

Snart skall det börjas.

Idag är planerna att göra en bacon inlindad fläskfilé och jag kommer lägga in kort och recept så fort det är färdigt =)

Den som väntar på nått gott!!!!!!

=P

Funderingar

Nu är det ju så att man skall skriva om mat och sådant som hör där till....
När det kommer till mat så finns det många olika grenar att gå...
Vad jag skall börja skriva om är inte riktigt klart ännu... jag har ju lagt upp ett recept hittills och mer tillkommer... Skall jag bara skriva ner sådant jag tilllagar själv eller sådant jag funderar på att göra eller både och.... Hmmm får tänkas över lite....

Man skulle även kunna dela in det i olika delar... Ungkars mat, Sambo mat, Lyx mat, mat man vill göra till sin älskling, mat man vill bjuda sina vänner på.....

Nu så får jag inte skriva mer för jag har en gosig liten terrorist som vill ha min uppmärksamhet... så ni får mer info inom kort...

Till sist så vill jag säga Puss till min kära.

God natt på er alla......

En skön sång för matglada!


Köttfärssås

Nu är det så att jag är en person som höftar väldigt mycket med min matlagning... Jag skall försöka förklara så gott jag kan annars får ni fråga något om frågor uppkommer....

I söndags så gjorde jag ett litet stor kok med Köttfärssås för att ha som lunchlåda veckan ut... Visst är det tråkigt att äta samma saker varje dag men sen så är det väldigt behändigt att göra storkok. =)

Det jag gjorde var att bryna ca 1Kg färs (älg,bland,nöt eller fläskfärs funkar riktigt bra :P)
sätt på pasta vattnet. Salta.

Medans färsen bryntes så började jag hacka upp det jag ville ha i.
Paprika 1,5 st
Färska champinjoner 3st stora
Purjolök ca 5-7 cm av stjälken
Rödlök 1-2st
Kantareller 1st burk (Tyvärr hade jag inte några färska)
samt att jag lade till en liten burk med majs.
Blanda ner i pannan efter att färsen är färdig brynt.
Låt detta stå och gotta till sig lite och rör om då och då.

lägg i pastan i vattnet. ( Tips är att ta en skvätt olja samt eller smör i vattnet så att inte klibbar ihop.

När allt i panna legat i runt 5-8min så häller du i 1-2 st förpackningar krossade tomater (allt hänger på hur mycket du själv vill ha), Jag använder 5dl tetra som du kan köpa i alla affärer.
Rör ihop.
Tillsätt Tomatpuré ca 1 matsked, Jag överdriver nog lite med den och tar nog 2-3 =) men det är ju jag.... hahaha
Rör ihop och häll i 3-5dl grädde 40% vispgrädde! (du kan även använda vatten eller mjölk, men jag anser att grädde får fram den godaste av smakerna....)
Koka ihop och låt den reducera lite.
Nu skall du smaksätta med kryddor... Du kan i stort sätt använda vilka du känner för men jag använde.
salt, peppar, aromat, vitlök-örter, honungs blandning, basilika. och tre droppar tryffel olja.
Nu borde pastan vara färdig så häll av den och blanda den med smör eller olja.
Ta av och servera...

Jag Kan även ibland ha oxfond eller vilt fond i för att slippa salta så mycket =)
Jag brukar vilja ha en röd sås så om färgen inte är till belåtenhet så använder jag ketchup som färgsättare.
Om du får en väldigt rinnig sås och vill ha den lite tjockare så är det bara att reda av den.

tiden det tar att tillaga detta är ca 40-45 min beroende på vilka mängder du gör.
Jag vet inte riktigt om jag är gammalmodig eller ej men jag älskar att använda trä slev när jag gör denna köttfärssåsen, det känns passande =) hahaha

Jaja Lenns Första recept.... Enjoy

Top 10, Vänner eller sidekicks

Nu är det så att jag har gått runt ett tag och funderat på en liten lista över om man skulle fått välja en person ur en film till att bli ens vän vem skulle det bli.... och för att göra det svårare så får det inte vara huvudrolls innehavaren utan en vän eller sidekick till han/hon.

De jag har kommit fram till är.

1. Dick ur High Fidelity... Ur skön lugn lirare
2. Gloria ur Lock, stock and two smoking barrels... Hon smälter ju in i soffan och är as cool. kan även hantera ett vapen.
3. Choda Boy ur Orgazmo... hjälmen på snubben säger ju allt...
4. Spike ur Notting hill... Hugh Grants inneboende.... Cool snubbe...
5. Doc ur The Boondock saints... Do like the train and get the fuck out of here säger allt! Hård gammal gubbe.
6. Gune ur Titan A.E... vem vill inte ha en gammal galen professor i faggorna..
7.Kluck kluck ur Robin hood... Coolaste damen i stan.... bra att ha som livvakt.
8. The black knight ur The quest for the holy grail... Visst är han lite tarvlig men ack så mycket vilja han har =P
9. ed ur shean of the dead.... Vem vill inte ha en tv-spelande zombie hemma =) stört coolt.
10. Vuk ur I kina käkar dom hundar.. Han gör allt han kan men endå går det åt helvete... Försöka duger =P

Jaja... en liten rolig lista för er...

Trevlig kväll/Natt

NEWS!!!!

Jaha mina kära läsare... inte för att jag tror att det kommer strömma in folk här men jag tänkte byta inriktning på min blogg!

Innan så handlade den enbart om mig på mina bra stunder och de dåliga....
Nu kommer den handla om mat, samt lite diverse saker så som Min flickvän, Min katt, en fest, träning, jobb osv.... Men mest skall det vara om mat.

Jag vet inte riktigt hur jag skall börja eller hur det kommer se ut, men jag skall försöka göra den lite mer läsvärd än va den va tidigare och lägga in en och annan bild (har dock ingen vettig kamer men det får gå).

Den vi skall tacka för idén är min flicka Nina som gav mig idén när jag va på jobbet och fick skäll för att jag aldrig uppdaterar....

Jag vill inte lova för mycket nu men jag skall göra vad jag kan för att uppdatera lite oftare!

God läsning, och ha en fortsatt trevlig kväll!

Puss på dig mitt hjärta.

RSS 2.0